Cadillac V-Series - CTS-V, STS-V and XLR-V - Reply to Topic
Thread: LS6 Shut-Down Stumble Question Reply to Thread
Title:
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now



In order to be able to post messages on the Cadillac V-Series - CTS-V, STS-V and XLR-V forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










  Additional Options
Miscellaneous Options

  Topic Review (Newest First)
09-02-2006 11:25 AM
LunarX Thanks Redline.

That's probably it.
I'll have it checked out and post the findings.
09-02-2006 11:21 AM
Redline CTS-V I bet one or both of your motor mounts are broken... The mount doesn't break completely but it cracks enough to leak fluid out of it. Once it does that it almost feels like the engine is "running on" or "dieseling" when you shut the car off... Seen quite a few V's with this condition...
08-30-2006 03:27 PM
BigJoeD
Quote:
Originally Posted by torchredfrc
Tell your friends, we need more people!
I'm trying
08-29-2006 03:46 PM
torchredfrc
Quote:
Originally Posted by LunarX
Thanks for the info.
I really appreciate the quick response.
My car only has 9K on it, so I suspected all was well.
I feel a lot better now.

BTW - This forum rocks!
I really appreciate the demeanor of people who post here.
It's so much nicer than the situation on other automotive forums, that get so ridiculous sometimes.
You guys have something really great going on here.
Tell your friends, we need more people!



08-29-2006 07:54 AM
LunarX Thanks for the info.
I really appreciate the quick response.
My car only has 9K on it, so I suspected all was well.
I feel a lot better now.

BTW - This forum rocks!
I really appreciate the demeanor of people who post here.
It's so much nicer than the situation on other automotive forums, that get so ridiculous sometimes.
You guys have something really great going on here.
08-29-2006 07:31 AM
torchredfrc Both the LS6 in the V and the LS1 in the Corvette do this. At first I thought it sounded a bit weird when shutting down but I eventually got used to it. If you still suspect something is wrong post up a sound clip or a video. I highly doubt your engine is pinging when it is shutting down.



08-28-2006 06:00 PM
LunarX
Quote:
Originally Posted by BigJoeD
What do you mean? How about a little more detail. Is it like pinging?
After turning the ignition off, the engine continues spinning for about a second or two longer than I would expect. Then it comes to rest with a bit of a shake and slight rattle. The brief rattle does sound similar to a pinging sound.
Is that normal behavior for this engine?
08-28-2006 09:54 AM
BigJoeD What do you mean? How about a little more detail. Is it like pinging?
08-28-2006 01:24 AM
LunarX
LS6 Shut-Down Stumble Question

Hi,

I just picked up an 04 CTS-V.
It's such a joy to drive and handles way better than I expected.
However, I noticed there is a slight stubmble when shutting the engine down.
Is this normal?

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome